ბაურსაკი

ბაურსაკი შუა აზიის სამზარეულოს გემრიელი ფუნთუშებია, რომელიც შემდეგ მთელ მსოფლიოში პოპულარული გახდა. ამ რეცეპტით გაეცნობით ბაურსაკის კლასიკური მომზადების რეცეპტს. დამზადების დრო: 2 სთ. ულუფა: 5-6.

ინგრედიენტები:

  • წყალი  200მლ;
  • ხაჭო  100გრ;
  • ფქვილი  3ჭ;
  • დაპრესილი საფუარი  15გრ;
  • შაქარი  3ს/კ;
  • კვერცხი  1ც;
  • ზეთი  200მლ;

მომზადების წესი:

თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი. დავამატოთ 1ს/კ შაქარი. 15 წთ დავაყოვნოთ თბილ ადგილას. შემდეგ ჩავამატოთ დარჩენილი შაქარი, კვერცხი, გაცრილი ფქვილი. კარგად გადავურიოთ. დავამატოთ ხაჭო, კიდევ ფქვილი დავამატოთ და მოვზილოთ ცომი. დავდგათ თბილ ადგილას 1 სთ. ამოსული ცომი გრძლად დავგორგლოთ და დავჭრათ, გავაკეთოთ პატარა ბურთულები. შევწვათ ადუღებულ ზეთში, დავაწყოთ ქაღალდის ხელსახოცებზე, ზედმეტი ცხიმი რომ მოსცილდეს. გემრიელად მიირთვით!

 

 

1 კომენტარები

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო