ბაურსაკი

ბაურსაკი შუა აზიის სამზარეულოს გემრიელი ფუნთუშებია, რომელიც შემდეგ მთელ მსოფლიოში პოპულარული გახდა. ამ რეცეპტით გაეცნობით ბაურსაკის კლასიკური მომზადების რეცეპტს. დამზადების დრო: 2 სთ. ულუფა: 5-6.

ინგრედიენტები:

  • წყალი  200მლ;
  • ხაჭო  100გრ;
  • ფქვილი  3ჭ;
  • დაპრესილი საფუარი  15გრ;
  • შაქარი  3ს/კ;
  • კვერცხი  1ც;
  • ზეთი  200მლ;

მომზადების წესი:

თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი. დავამატოთ 1ს/კ შაქარი. 15 წთ დავაყოვნოთ თბილ ადგილას. შემდეგ ჩავამატოთ დარჩენილი შაქარი, კვერცხი, გაცრილი ფქვილი. კარგად გადავურიოთ. დავამატოთ ხაჭო, კიდევ ფქვილი დავამატოთ და მოვზილოთ ცომი. დავდგათ თბილ ადგილას 1 სთ. ამოსული ცომი გრძლად დავგორგლოთ და დავჭრათ, გავაკეთოთ პატარა ბურთულები. შევწვათ ადუღებულ ზეთში, დავაწყოთ ქაღალდის ხელსახოცებზე, ზედმეტი ცხიმი რომ მოსცილდეს. გემრიელად მიირთვით!

 

 

დატოვე პირველი კომენტარი

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო