
ბელიაში ხორცითა და კარტოფილით გამოდის ნაზი, რბილი და ნოყიერი. ღუმელში გამომცხვარი ნაკლებკალორიულია. დამზადების დრო: 1 სთ 30 წთ. ულუფა: 5.
ინგრედიენტები:
- წყალი 0,5ჭ (თბილი);
- ფქვილი 1-1,5ჭ;
- მარილი მწიკვი;
- საფუარი 0,5ჩ/კ;
- ღორის ხორცის ფარში 100გრ;
- კარტოფილის პიურე 100გრ;
მომზადების წესი:
თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი. დავამატოთ ფქვილი, მოვზილოთ ცომი და თბილ ადგილას დავაყოვნოთ 1 სთ. ამოსული ცომი ჩავზილოთ და შემდეგ პატარა ბურთულებად დავყოთ. თითოეულს შუაში ოდნავ ჩავაწვეთ და პიურესა და ფარშის ნარევი დავადოთ, შევკრათ, ზეთწასმულ საცხობ ფორმაში დავაწყოთ, შევდგათ 190 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25-35 წთ. გემრიელად მიირთვით!
კომენტარის დატოვება