ბოსტნეულის ხარჩო

მსუბუქი, გემრიელი, ნოყიერი კერძია. ბოსტნეულის ხარჩო განსაკუთრებით აქტუალურია მარხვის პერიოდში. დამზადების დრო: 40 წთ. ულუფა: 6.

ინგრედიენტები:

  • ბრინჯი  3/4;
  • პომიდორი  3-4ც;
  • ხახვი   1-2თ;
  • ნიორი  3-6კბილი;
  • ნიგოზი  1/2ჭ;
  • ზეთი  2ს/კ;
  • ქინძი, ოხრახუში თითო კონა;
  • ტომატი  2ს/კ;
  • წითელი ტყემალი  2ს/კ;
  • მარილი, ქინძი, პილპილი, კოჭა  გემოვნებით;

მომზადების წესი:
მდუღარე მარილწყალში ჩავყაროთ ბრინჯი. ვხარშოთ 15 წთ საშუალო ცეცხლზე. ზეთში მოვხრაკოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. დავამატოთ კუბიკებად დაჭრილი პომიდორი და 5 წთ ვშუშოთ. შემდეგ დავამატოთ ტომატი, ტყემალი, სუნელები, ავურიოთ, 2 წთ ვშუშოთ და დავამატოთ სუპს. ვადუღოთ დაბალ ცეცხლზე 10 წთ. ამასობაში მოვხალოთ ნიგოზი, დავაქუცმაცოთ და სუპს დავამატოთ. ქინძი და ოხრახუში წვრილად დავჭრათ და კერძში ჩავყაროთ. თავზე დავაფაროთ, ცეცხლიდან გადმოვდგათ და 20-25 წთ დავაყოვნოთ. გემრიელად მიირთვით!

დატოვე პირველი კომენტარი

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო