იხვი სოკოს სოუსში ნოყიერი კერძია. წიწიბურას გარნირთან ერთად ძალიან გემრიელია. დამზადების დრო: 30 წთ. ულუფა: 4.
ინგრედიენტები:
- იხვი 1ც;
- ქამა სოკო 250გრ;
- კარაქი 4ს/კ;
- ფქვილი 1ს/კ;
- ნაღები 1ჭ;
- შაქარი 1/2ჩ/კ;
- მარილი, პილპილი გემოვნებით;
მომზადების წესი:
გავრეცხოთ იხვი, ზემოდან რაიმე მძიმე საგანი დავადოთ, რომ ბრტყელი ფორმა მიიღოს. გავადნოთ 2ს/კ კარაქი დიდ, ღრმა ტაფაში. იხვს მარილი მოვაყაროთ და ტაფაში ჩავდოთ. შევწვათ, პილპილი დავამატოთ. სოკოს სოუსი: დავჭრათ სოკო, მარილი და პილპილი დავამატოთ და 2ს/კ კარაქში შევწვათ. დავამატოთ ფქვილი, ავურიოთ, დავასხათ 2ს/კ წყალი, ნაღები და შაქარი. სოუსი 5-7 წთ ვადუღოთ. შემწვარი იხვი დავჭრათ, სოუსი მოვასხათ და სუფრაზე გავიტანოთ. გემრიელად მიირთვთ!
კომენტარის დატოვება