ინდური ჰალვა

მარტივად და სწრაფად მზადდება. ინდური ჰალვა ცოტა განსხვავებული გემოსია, თუმცა ძალიან გემრიელი გამოდის. დამზადების დრო: 40 წთ. ულუფა: 2.

ინგრედიენტები:

  • ნიგვზის ლებნები  50გრ;
  • წყალი  500მლ;
  • ლიმონი  1ც;
  • ქიშმიში  50გრ
  • შაქარი  100გრ;
  • კარაქი  100გრ;
  • მანის ბურღული  200გრ;
  • ილი  1ჩ/კ;

მომზადების წესი:

დანით დავკეპოთ ნიგოზი. მოვხალოთ ტაფაში. ლიმონი დავჭრათ, წყალი დავასხათ, დავამატოთ შაქარი, ქიშმიში და ცეცხლზე დავდგათ, ადუღებიდან 3 წთ ვადუღოთ. გავწუროთ სიროფი. ტაფაში გავადნოთ კარაქი, მანის ბურღული დავამატოთ და ავურიოთ. ტავზე დავაფაროთ და დაბალ ცეცხლზე მოვშუშოთ 4 წთ. დავამატოთ ნიგოზი, ილი, დავასხათ სიროფი, ავუროთ და თავდახურული ვშუშოთ 30 წთ. გადმოვდგათ და გავაცივოთ. გემრიელად მიირთვით!

 

დატოვე პირველი კომენტარი

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო