კივის მურაბა

კივის მურაბა არც ისე პოპულარულია, თუმცა თუ ერთხელ მაინც მოადუღებთ, იმდენად კარგია, აუცილებლად სულ დაამზადებთ ხოლმე. დამზადების დრო: 40 წთ.

ინგრედიენტები:

  • წყალი  100მლ;
  • ლიმონი  2ც;
  • კივი  1კგ;
  • შაქარი  750გრ;

მომზადების წესი:

ლიმონი გავრეცხოთ და მრგვლად დავჭრათ. 100 გრ შაქარი გავხსნათ წყალში და ამ ხსნარში ჩავაწყოთ ლიმონი. მოვხარშოთ სიროფი 15-20 წთ. გავთალოთ კივი. დავჭრათ მრგვლად და სიროფში ჩავაწყოთ. დავამატოთ დარჩენილი შაქარი, ვადუღოთ საშუალო ცეცხლზე 15 წთ. მზა მურაბა გადავიტანოთ გასტერილიზებულ ქილაში და მოვხუფოთ. გემრიელად მიირთვით!

 

1 კომენტარები

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო