ფოკაჩა როზმარინით, ზეთისხილითა და პომიდვრით

ფოკაჩა როზმარინით, ზეთისხილითა და პომიდვრით ძალიან არომატული და გემრიელი გამოდის. ეს იტალიური პურია, სხვადასხვა ინგრედიენტებით. დამზადების დრო: 2 სთ.

ინგრედიენტები:

  • მშრალი საფუარი  2,5ჩ/კ;
  • თბილი წყალი  310მლ;
  • ზეითუნის ზეთი  6ს/კ;
  • მარილი   3ს/კ;
  • როზმარინის ცოცხალი ტოტები  2,5ს/კ;
  • პომიდორი  100გრ;
  • უკურკო ზეთისხილი  100გრ;
  • ბაზილიკის ფოთლები  8-10ც;

მომზადების წესი:

თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი და რამოდენიმე წთ დავაყოვნოთ. შემდეგ დავამატოთ 3ს/კ მარილი და გადავურიოთ. გაცრილი ფქვილი ჯამში ჩავყაროთ, დავამატოთ საფუარი, კარგად ამოვურიოთ. მოვზილოთ რბილი ცომი, გადავაფაროთ, დავდგათ თბილ ადგილას 1 სთ. საცხობ ფორმას წავუსვათ ზეთი და ცომი გავანაწილოთ. გადავაფაროთ ზეთწასმული ცელოფანი და კიდევ 1 სთ დავაყოვნოთ. ღუმელი 230 გრადუსამდე გავახუროთ. ცომს ზემოდან თანაბრად მოვაყაროთ როზმარინი, დავაწყოთ  დაჭრილი პომიდორი, ზეთისხილი, ბაზილიკი და შევდგათ გამოცასხობად ღუმელში 25 წთ. გემრიელად მიირთვით!

2 კომენტარები

  1. მომეწონა იტალიური ფოკაჩა მაგრამ ფქვილის დოზაა დაგავიწყდათ😍მომწერეთ გთხოვთ🙏🙏🙏

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო