ფოკაჩა როზმარინით, ზეთისხილითა და პომიდვრით

ფოკაჩა როზმარინით, ზეთისხილითა და პომიდვრით ძალიან არომატული და გემრიელი გამოდის. ეს იტალიური პურია, სხვადასხვა ინგრედიენტებით. დამზადების დრო: 2 სთ.

ინგრედიენტები:

  • მშრალი საფუარი  2,5ჩ/კ;
  • თბილი წყალი  310მლ;
  • ზეითუნის ზეთი  6ს/კ;
  • მარილი   3ს/კ;
  • როზმარინის ცოცხალი ტოტები  2,5ს/კ;
  • პომიდორი  100გრ;
  • უკურკო ზეთისხილი  100გრ;
  • ბაზილიკის ფოთლები  8-10ც;

მომზადების წესი:

თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი და რამოდენიმე წთ დავაყოვნოთ. შემდეგ დავამატოთ 3ს/კ მარილი და გადავურიოთ. გაცრილი ფქვილი ჯამში ჩავყაროთ, დავამატოთ საფუარი, კარგად ამოვურიოთ. მოვზილოთ რბილი ცომი, გადავაფაროთ, დავდგათ თბილ ადგილას 1 სთ. საცხობ ფორმას წავუსვათ ზეთი და ცომი გავანაწილოთ. გადავაფაროთ ზეთწასმული ცელოფანი და კიდევ 1 სთ დავაყოვნოთ. ღუმელი 230 გრადუსამდე გავახუროთ. ცომს ზემოდან თანაბრად მოვაყაროთ როზმარინი, დავაწყოთ  დაჭრილი პომიდორი, ზეთისხილი, ბაზილიკი და შევდგათ გამოცასხობად ღუმელში 25 წთ. გემრიელად მიირთვით!

დატოვე პირველი კომენტარი

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო