ფრანგული მერენგა

ფრანგული მერენგა მარტივად მზადდება, გამოიყენება ტორტების ცხობისას. დამზადების დრო: 2სთ.

ინგრედიენტები:

  • კვერცხის ცილა  2ც;
  • შაქრის პუდრა  120გრ;
  • ლიმონის წვენი  0,5ჩ/კ;
  • მომზადების წესი:

ცილას დავამატოთ ლიმონის წვენი, ნახევარი შაქრის პუდრა და ავთქვიფოთ მიქსერით, ჯერ მინიმალურ სიჩქარეზე, შემდეგ თანდათან მოვუმატოთ. 4-5 წთ მასა გახდება თეთრი, მკვრივი, და დავამატოთ დარჩენილი შაქრის პუდრა. კიდევ 10 წთ ვთქვიფოთ. მზა მერენგა არის თეთრი, მკვრივი, კარგად ინარჩუნებს ფორმას.  პერგამენტდაფენილ საცხობზე დავსვათ მერენგები და შევდგათ ღუმელში 100 გრადუსზე 1 სთ. გემრიელად მიირთვით!

დატოვე პირველი კომენტარი

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო