ფუნთუშები სიროფში

ფუნთუშები სიროფში ნაზი და არომატული დესერტია. უხდება დილის ყავას ან ჩაის. დამზადების დრო: 1 სთ.

ინგრედიენტები:

  • ხაჭო  200გრ;
  • კვერცხი  2ც;
  • კარაქი  50გრ;
  • შაქარი  2ს/კ;
  • მარილი  0,5ჩ/კ;
  • ფქვილი  200გრ;
  • გამაფხვიერებელი  1,5ჩ/კ;
  • სეზამის მარცვლები  1ს/კ;
  • სიროფი:
  • წყალი  110მლ ;
  • შაქარი  120გრ;

მომზადების წესი:

ხაჭოს დავამატოთ შაქარი, მარილი, კვერცხი და დავაბლენდეროთ. დავამატოთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, დარბილებული კარაქი და სეზამის მარცვლები. მოვზილოთ ცომი. გავყოთ 6 ტოლ ნაწილად, მოვამრგვალოთ და გადავიტანოთ პერგამენტდაფენილ საცხობ ფორმაში. სამზარეულოს მაკრატლით ცენტრისკენ 4-5 ადგილას ჩავჭრათ, ყვავილის ფორმა მივცეთ. წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის გული, გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე 25-30 წთ. ამასობაში სიროფიც მოვამზადოთ: მომცრო ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი, დავახათ წყალი, გავხსნათ, ავადუღოთ, 3-4 წთ ვადუღოთ და გადმოვდგათ. ცხელი ფუნთუშები ამოვავლოთ სიროფში, დავაწყოთ პერგაენტზე და დავაყოვნოთ, რომ გაშრეს. გემრიელად მიირთვით!

 

 

დატოვე პირველი კომენტარი

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო