ქლიავის ჯემი

ზამთარშიც რომ დაგატკბოთ ხილის არომატებმა, მოამზადეთ ქლიავის ჯემი. ტოსტის პურზე გადასმული ცხელ ჩაისთან მშვენიერი საუზმე იქნება, არა? დამზადების დრო: 2სთ.

ინგრედიენტები:

  • ქლიავი  3კგ;
  • შაქარი  1,5კგ;
  • წყალი  1,5ჭ;

მომზადების წესი:

გავრეცხოთ ქლიავი, შუაზე გავჭრათ, კურკები გამოვაცალოთ, წყალში გავხსნათ შაქარი, წამოვადუღოთ, ჩავყაროთ ქლიავი და 20 წთ ვადუღოთ. გადმოვიტანოთ მასა ჯამში, დავაბლენდეროთ, გადავიტანოთ ისევ ქვაბში, წამოვადუღოთ. ცეცხლს საშუალომდე დავუწიოთ და 1 სთ ვადუღოთ. გავაცივოთ და შევინახოთ ქილებში. გემრიელად მიირთვით! დაგვიკომენტარეთ, მოგეწონათ თუ არა.

 

3 კომენტარები

  1. დუღილის დროს ხშირად ურევთ? და კილოზე 1,5 კგ თუ 3კგზე

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო