ტაფაში შემწვარი ღვეზელები ხილფაფით

მარტივი, სწრაფი და გემრიელი დესერტია. საუზმეზე, ვახშამზე, წასახემსებლად მშვენიერი ვარიანტია. დამზადების დრო: 1 სთ. ულუფა: 4.

ინგრედიენტები:

  • ცომი:
    კვერცხი  1ც;
  • ფქვილი  250გრ;
  • რძე  250მლ;
  • საფუარი  11გრ;
  • მარილი  მწიკვი;
  • შაქარი  გემოვნებით;
  • ზეთი  2ს/კ;
  • ვაშლის ხილფაფა  500გრ;

მომზადების წესი:
თბილ რძეში გავხსნათ საფუარი, შაქარი და თბილ ადგილას დავაყოვნოთ 10-15 წთ. ღრმა ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხი შაქართან ერთად, დავამატოთ მარილი, ამოსული საფუარიანი მასა,  დავაყაროთ ფქვილი და ცომი მოვზილოთ. გადავაფაროთ და თბილ ადგილას დავაყოვნოთ 45 წთ. შემდეგ გავაბრტყელოთ, ამოვჭრათ მრგვალი ფორმები, თითოეულში 1,5 ჩ/კ ვაშლის ხილფაფა ჩავდოთ და ცომი შევკრათ. ტაფაში გავაცხელოთ ზეთი და შევწვათ ღვეზელები, ორივე მხრიდან. ტაფაში შემწვარი ღვეზელები ხილფაფით მზადაა! გემრიელად მიირთვით!

4 კომენტარები

  1. თქვენი რეცეპტები ძალიან მომწონს. აუცილებლად გამოვიყენებ გემოვნებით. დიდ მადლობა ✋🧡💐

  2. Hi terrific website! Does running a blog like this require a massive amount work?
    I have absolutely no understanding of programming however
    I had been hoping to start my own blog in the near future.
    Anyhow, should you have any suggestions or tips
    for new blog owners please share. I understand this is off subject
    however I simply had to ask. Kudos!

    Also visit my blog post – vpn special coupon

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო