თინუსით ფარშირებული პომიდორი

თინუსით ფარშირებული პომიდორი ესპანური წასახემსებელია. მას ტაპას უწოდებენ და ლუდთან ან ღვინოსთან ერთად მიირთმევენ. სცადეთ და დააგემოვნეთ თქვენც! დამზადების დრო: 45 წთ. ულუფა: 4.

ინგრედიენტები:

  • პომიდორი  4ც;
  • თინუსის კონსერვი  4ს/კ;
  • პომიდვრის კონსერვი  400გრ;
  • ნიახური  1ღერი;
  • ნიორი  2კბილი;
  • ტომატი  1ს/კ;
  • ოხრახუში  10გრ;
  • ხახვი  10გრ;
  • შაქარი  1ს/კ
  • მარილი, პილპილი  გემოვნებით;

მომზადების წესი:

წვრილად დავჭრათ ხახვი, ნიორი, ნიახური. ჩავაწყოთ ქვაბში, დავამატოთ პომიდვრის კონსერვი, ტომატი, შაქარი, ამოვურიოთ, დავდგათ დაბალ ცეცხლზე, 30 წთ ვშუშოთ, ყოველ 5 წუთში ვურიოთ, ძირზე რომ არ მიიკრას. შევანელოთ მარილით და პილპილით. მდუღარე წყალში 2 წთ ჩავაწყოთ პომიდვრები, ამოვიღოთ და კანი მოვაცილოთ. მოვაჭრათ ზედა ნაწილი, ამოვიღოთ რბილობი. თინუსი გადავწუროთ, დავაქუცმაცოთ პიურესავით და თითოეულ პომიდორში ჩავდოთ თითო ს/კ. ზემოდან დავასხათ სოუსი, პომიდვრები შესაწვავ ფორმაში ჩავაწყოთ და საშუალო გრილზე შევდგათ 12 წთ. მზას წვრილად დაჭრილი ოხრახუში მოვაყაროთ. გემრიელად მიირთვით!

დატოვე პირველი კომენტარი

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო