ვაფლი მოხარშული ცომით

ვაფლი მოხარშული ცომით ანუ ბელგიური ვაფლი თავისი სტრუქტურით განსხვავდება ვენურისაგან. რბილია და ხრაშუნა კანი არა აქვს. მარტივად მზადდება, საუკეთესო იდეაა საუზმისათვის. დამზადების დრო: 1 სთ 5 წთ. ულუფა: 2-3.

ინგრედიენტები:

  • ფქვილი  75გრ;
  • რძე  250მლ;
  • კვერცხი  3ც;
  • კარაქი  30გრ;
  • შაქარი  20გრ;
  • მარილი  მწიკვი;

მომზადების წესი:

მომცრო ქვაბში ჩავასხათ 125მლ რძე, დავამატოთ მარილი, შაქარი, კარაქი დავდგათ ცეცხლზე და მივიყვანოთ დუღილამდე. ვურიოთ 1-2 წთ და გადმოვდგათ. ჩავამატოთ ფქვილი, სწრაფად ვურიოთ. დავდგათ ცეცხლზე, 2 წთ შევათბოთ, ვურიოთ, გადმოვიტანოთ ცომი ჯამში, სათითაოდ დავამატოთ კვერცხი და მიქსერით ავთქვიფოთ. შემდეგ დავასხათ დარჩენილი რძე და დავაბლენდეროთ. ცომი 30 თ დავაყოვნოთ. გავაცხელოთ ვაფლის საცხობი, წავუსვათ ზეთი, დავასხათ 1,5 ს/კ ცომი და გამოვაცხოთ 4-5 წთ. მზა ვაფლი გემრიელად მიირთვით ჩაისთან, ყავასთან ერთად!

დატოვე პირველი კომენტარი

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო