ვატერზოი – თევზის სუპი ბელგიურად

ამ უგემრიელეს და შესანისნავ კერძს ბელგიის თითქმის ყველა რესტორანსა თუ კაფეში ნახავთ. ვატერზოი – თევზის სუპი ბელგიურად ვირთევზათი (ტრესკა) მზადდება. სცადეთ! დამზადების დრო: 1 სთ 20 წთ. ულუფა: 3.

ინგრედიენტები:

  • ხახვი  1თ (1/2 ბულიონში, 1/2 სუპში);
  • პრასი  1ც ( ღერები ბულიონში, თავი სუპში);
  • ნიახური  8ღ (4 ბულიონში, 4 სუპში);
  • სტაფილო  2ც (1ც ბულიონში, 1ც სუპში);
  • ოხრახუში  70გრ ( ღერები ბულიონში, ფოთლები სუპში);
  • ნიორი  2კბილი ( ბულიონშ)ი;
  • დაფნის ფოთოლი  1ც (ბულიონში);
  • შავი პილპილის მარცვლები  10ც (ბულიონში);
  • ქინძის თესლი  10ც (ბულიონში);
  • წყალი  6ჭ (ბულიონში);
  • კარაქი  2ს/კ (სუპში);
  • ვირთევზას ფილე  2ც (სუპში);
  • თეთრი მშრალი ღვინო  1ჭ (სუპში);
  • კვერცხის გული  2ც (სუპში);
  • ნაღები  1/4ჭ (სუპში);
  • შავი დაფქული პილპილი, მარილი  გემოვნებით;
  • ზეთი  2ს/კ;

მომზადების წესი:

ჯერ მოვამზადოთ ბოსტნეულის ბულიონი. ბულიონის ყველა ინგრედინტი ჩავდოთ ქვაბში, წყალი დავასხათ და დავდგათ ცეცხლზე. ადუღებიდან 30 წთ ვადუღოთ. ამასობაში დავჭრათ სუპის ინგრედიენტები. ფილე 2,5-3 სმ სიგანის ზომაზე დავჭრათ. ბულიონი გავწუროთ, დაახლ. 4ჭ გამოვა. დაჭრილი ბოსტნეული ზეთში მოვხრაკოთ. ქვაბში ჩავაწყოთ თევზის ფილე, დავასხათ ღვინო და 2,5 ჭ ბულიონი. მარილი და პილპილი დავამატოთ.  როცა სუპი ადუღდება, ვადუღოთ 12 წთ. შემდეგ აკურატულად ამოვიღოთ ბოსტნეული და თევზის ფილე, თეფშზე დავაწყოთ. ავთქვიფოთ კვერცხის გული, ნაღები შევათქვიფოთ, 0,5 ჭ ბულიონი დავამატოთ, ეს ნარევი სუპში ჩავასხათ, თან ვურიოთ. 1-2 წთ გადმოვდგათ. თეფშებში გადავანაწილოთ ფილე, ბოსტნეული, დავასხათ სუპი და მოვაყაროთ წვრილად დაჭრილი ოხრახუშის ფოთლები. გემრიელად მიირთვით!

 

დატოვე პირველი კომენტარი

კომენტარის დატოვება

ჩვენთვის ძალიან მნიშვნელოვანია თქვენი აზრის მო