![kvercxi](https://deda.ge/wp-content/uploads/2019/04/kvercxi.jpg)
ეს მეთოდიც საკმაოდ პოპულარულია და გამოცდილი. ასე შეღებილი კვერცხი ძალიან ხასხასა მუქი ყავისფერი გამოდის, სიწითლეში გადადის თითქმის. დრო:30 წთ.
ინგრედიენტები:
- ხახვი 4-5 თ;
- წყალი 4ჭ;
- მარილი 1ს/კ;
- ძმარი 2ს/კ;
- კვერცხი 4ც;
მომზადების წესი:
ხახვის ფურცლები ჩავაწყოთ ქვაბში, დავასხათ წყალი და დავდგათ დაბალ ცეცხლზე. ვადუღოთ 10-15 წუთი. გავაცივოთ, შემდეგ ჩავაწყოთ მასში კვერცხი, ჩავასხათ ძმარი, დავამატოთ მარილი და ვადუღოთ 20-25 წუთი, ასე მივიღებთ მუქ შეფერილობას. გადმოვდგათ, ცოტა ხანი გავაჩეროთ ხსნარში და შემდეგ ამოვალაგოთ კვერცხი. გავაპრიალოთ ზეთში დასველებული ქსოვილით და დავალაგოთ ლანგარზე. მრავალ აღდგომას დაესწარით!