ფაფუკი, ნაზი და გემრიელი გამოდის. სამარხვო ფუნთუშები შესანიშნავად შეავსებს დილის საუზმეს ჩაისთან ან ყავასთან ერთად. დამზადების დრო: 2 სთ.
ინგრედიენტები:
- ფქვილი 3ჭ;
- წყალი 1ჭ;
- საფუარი 1ჩ/კ;
- ზეთი 80მლ;
- შაქარი 1/2ჭ;
- მარილი მწიკვი;
- ვანილი;
- შაქრის პუდრა გემოვნებით;
მომზადების წესი:
გავცრათ ფქვილი, დავამატოთ მარილი, ცალკე თბილ წყალში გავხსნათ საფუარი და ცოტა ხანი დავაყოვნოთ. ფქვილს დავამატოთ შაქარი, დავასხათ ზეთი და საფუარი. მოვზილოთ ცომი. ზეთწასმულ ჯამში ჩავდოთ , გადავაფაროთ და 1,5 სთ დავაყოვნოთ. ამოსული ჩავზილოთ და დაველოდოთ, კიდევ რომ ამოვიდეს. შემდეგ ცომისგან გავაკეთოთ ბურთულები, დავაწყოთ ზეთწასმულ საცხობზე და შევდგათ 180-190 გრადუსზე 20 წთ. მზას მოვაყაროთ ფუნთუშები. გემრიელად მიირთვით!
კომენტარის დატოვება