მრავალფეროვნების თვალსაზრისით საინტერესო მურაბა გამოდის, გემრიელი, პოკანტური გემოთი. დამზადების დრო: 11 სთ.
ინგრედიენტები:
- ვაშლი 1კგ;
- შაქარი 1,2კგ;
- ლიმონი 1ც;
- დარიჩინი 1ჩ/კ;
- წყალი 400მლ;
მომზადების წესი:
გავრეცხოთ ვაშლი და ლიმონი. გავტალოთ ლიმონი და ცედრა დავაქუცმაცოთ, ლიმონი გავწუროთ. წყალი წამოვადუღოთ, დავამატოთ შაქარი, ავურიოთ, გავხსნათ შაქარი და შემდეგ ცედრა დავამატოთ. 2 წთ ვადუღოთ და ცეცხლიდან გადმოვდგათ. გავთალოთ ვაშლი, წვრილად დავჭრათ. დავასხათ ლიმონის წვენი, სიროფი გავწუროთ მარლაში და დავასხათ ვაშლს. წამოვადუღოთ, გამოვრთოთ ცეცხლი, თავზე დავაფაროთ და 4 სთ დავაყოვნოთ. ისწევ წამოვადუღოთ, გადმოვდგათ და 5 სთ დავაყოვნოთ. დავდგათ ცეცხლზე და დარ იჩინი წამოდუღებამდე დავამატოთ. ვაშლის მურაბა ლიმონის ცედრითა და დარიჩინით გავაცივოთ და მშრალ ქილებში გადავიტანოთ. გემრიელად მიირთვით!
კომენტარის დატოვება